Beige Famintás Üvegszálas betonpárkány 10-60 cm hosszban

ÚJ
Beige Famintás Üvegszálas betonpárkány 10-60 cm hosszban
Szélesség
hossz
3 469 Ft/db

GFRC - Glass Fiber Reinforced Concrete - Üvegszál Erősítéses beton Párkány

 • 150-400 mm szélesség
 • 15 mm vastagság
 • 40 mm vízorr
 • Dió,Kőris, Beige, Antrazit színben

Rendelés:

 1. Válasszon szélességet, ha nem talál megfelelőt, akkor a következő nagyobb méretetés válassza a kérek szélességi visszavágás opciót és írja be a kívánt méretet.
 2.  Válasszon színt
 3. Adja meg a kívánt hosszúságot 10-60 cm (hosszabb esetén másik kategória).
 4. Adja meg a szükséges darabszámotNagy szilárdságú, vízhatlan időtálló párkány, 3D Famintázat

Részletek

A termék egyedi öntősablonban készül rendelésre. A gyártáshoz magas minőségű cement, osztályozott kvarchomok és üvegszál kerül felhasználásra, a vízállóságot és fagymentességet a hidrofobizáló adalékok biztosítják. A párkány 15 mm vastag, nagy szilárdságú (16N/mm2), de rugalmas.

 

Hova jó a termékünk?

 • Kül-, és beltérre egyaránt
 • Van aki a könyöklőt kerítésfedlapnak is használja
 • Kandallók leülőjének is tökéletes, mivel tűzálló
 • Időjárásálló, nem karistolódik
 • 3D-s mintázat (egyedi!!!)
 • A cseppentő 4cm hosszú, nem lesz csíkos a fal a párkány alatt
Adatok
Szín
Beige
A párkány felszerelése

1. A párkány helyének megtisztítása:

Egy ruhával gondosan töröljük le a port, vizet és egyéb szennyeződéseket.

 

2. 1 cm-es lejtés felrakása:

A párkánynak kifelé lejtést kell adni ahhoz, hogy a víz lefolyhasson róla (ez kültérre helyezés esetén igaz, de belülre sem árt). Célszerű a párkány aljára (a belső, ablak felöli részre) ragasztani 20 cm-es távolságonként egy-egy faéket, vagy műanyag darabokat, esetleg kis, lapos parafa lapokat, így biztosan egyenletes lesz a dőlésszög.

 

3.Ragasztás:

A fogadófelületre kenjünk fel közepesen sűrű S1 minőségű flexibilis ragasztóhabarcsot (figyeljen oda, hogy ne használjon egészségkárosító anyagot), ez fogja majd rögzíteni a párkányt a falnyíláshoz. A ragasztót egyenletesen osszlassuk el egy fogazott glettvas segítségével. Helyezzük a párkányt a ragasztóágyra, amennyiben kevésnek bizonyult a ragasztó, vegyük vissza a párkányt és pótoljuk a szükséges mennyiséget. Az esetlegesen kitüremkedő ragasztót óvatos mozdulatokkal, frissen távolítsuk el egy vizes ruha/szivacs segítségével.

4. A párkány felhelyezése:

Úgy helyezzük fel a párkányt, hogy az ablaknyílás külső pereme és a párkány vízorra (a párkány lefele néző része) között legalább 2 cm távolság legyen, tehát a falsíktól 3 cm-t érjen túl. Erre azért van szükség, hogy a vizet elvezesse és az ne a falra csorogjon.

8. Szilikonozás:

A párkányt a csatlakozási pontoknál a ragasztó megszilárdulását követően tömítsük szilikonnal, így a víz nem csorog be a széleknél, a hézagok eltűnnek. A szilikon színe illeszkedjen a párkány, vagy a fal/ablak színéhez, esetleg színtelen is lehet.

 

 

Készen is van! 


További kérdés esetén írjon, vagy hívjon minket bizalommal!

info@parkanygyar.hu

06-30-550-5550